Здравословни алтернативи на омекотителите

Днес решихме да останем верни на себе си и освен да ви кажем защо даден препарат е вреден ( в този случай- омекотителят), да ви дадем няколко здравословни алтернативи. Тук подробно ви разказахме защо омекотителите за дрехи са вредни за нашето здраве, а сега ще си поговорим за това с какво да ги заместим.

Сода бикарбонат, оцет и етерични масла

С помощта на няколко съставки от кухненския ви шкаф можете да си приготвите естествен омекотител. Необходими са ви само вода, сода бикарбонат и оцет, както и няколко капки етерични масла, ако искате да има аромат.

  • Смесете две части топла вода с една част сода в купа.
  • Разбъркайте, докато се смесят, и добавете една част оцет.

По желание: Добавете няколко капки етерични масла, докато сместа придобие желания аромат.

  • За всяко пране използвайте една четвърт чаша от сместа в пералнята.

БЕЛЕЖКА: Оцетът е доста често срещана алтернатива на омекотителите, но следва да се има предвид, че за неутрализиране на една част оцет са необходими около 54 пъти повече литри вода в сравнение с лимонената киселина например. Опазването на околната среда е изключително важна за нас и за това ще ви дадем рецепта за домашен омекотител с лимонена киселина, а вие направете вашия информиран избор, коя от двете ще приложите.

Нашето предложение за домашен омекотител с лимонена киселина и етерични масла

  • 1 литър хладка вода
  • 20-30 капки етеричнo масло с аромат по желание. Точното количество капки зависи от вашето желание за сила на аромата.

Вълнени топки

Наистина е изненадващо как топките вълна могат да улеснят прането ви.

Но първо, защо да използваме вълна?

Какво прави вълната специална? Вълната е естествено влакно, което е устойчиво на топене и е устойчиво на пламък, което го прави идеален за използване в сушилнята. Освен това, благодарение на защитните свойства на естествения ланолин във вълната, тези топчета няма да задържат вода или плесен.

Вълнените топки за сушилня увеличават циркулацията на въздуха, създавайки повече пространство между дрехите като по този начин се премахват статичните натрупвания. Дрехите изсъхват по-равномерно и се мачкат значително по-малко. Удряйки се хаотично в тъканите, повърхността им се заглажда и това естествено води до по-меки дрехи. Просто трябва да хвърлите между 3 до 5 от тези топки в сушилнята заедно с мокрите си дрехи.

Поради увеличения въздушен поток с вълнените топки за сушене, времето за сушене на дрехите в сушилнята също ще се намали. След приключване на цикъла на сушене можете да извадите вълнените топки и да ги използвате отново.

Вълнените топки за сушене могат да се използват многократно. Тази характеристика за многократна употреба, съчетана с намалената консумация на електроенергия поради намаленото време за сушене, ще ви помогне да спестите и пари.

Топките за сушилня са чудесен начин да спестите микропластмаса, която се отделя от пластмасовите топки за сушилня. Тази идея е чудесна за онези от вас, които се стараят да живeят по-природосъобразен живот и дори такъв с нулев отпадък!

Начин на употреба:

Топките се поставят в барабана на пералнята и/или сушилнята, заедно с прането. При желание към тях се прибавят 5-7 капки от етерично масло за ароматизиране и дезинфекция на дрехите и бельото.

За добри резултати се препоръчва да се използват поне 3бр топки за малки или средни зареждания.

При по-големи зареждания, използвайте 5 до 6 бр.

Съхранявайте вълнените топки на добре проветриво място, за да избегнете появата на миризми или задържане на влага. Поради тази причина не ви препоръчваме да ги съхранявате в найлонова торбичка.

Безплатна доставка до Офис/Автомат на СПИДИ

Item added to cart.
0 items - 0.00лв.

Обаждане